workshops en events

November is voor ons Actie maand

Het Zenhuys zet zich namelijk in tegen menstruatiearmoede en fungeert daarom als inzamelpunt om het project van het Armoedefonds te ondersteunen.

Doe je dus mee aan een workshop, les of kom je voor een massage?

Steun de actie en neem menstruatie producten mee voor in de bestemde doos in Het Zenhuys. 

Speciale openingstijden deze maand om je produkten te doneren of gewoon gezellig even binnen te lopen!

 woensdag 30 november 13.00 – 16.00  

Hier vind je de agenda van het Zenhuys met alle opkomende workshops en evenementen. Maak kennis met een mooie techniek om meer rust te vinden in je leven, je yoga te verbeteren of kennis te verdiepen tijdens onze workshops. Of geef je op voor een evenement en geniet van een avond klank, of een middag creatief zijn met gezonde drankjes en fijne  gesprekken met gelijkgestemden

Klik op de knop of neem contact op om je in te schrijven.

mountain, austria, morning

Reis door de aura en de chakra's (7 delen)

We zullen ons gedurende de reis naar binnen richten met onze aandacht om de 7 chakra's te bezoeken. Zo leer je op neutrale en onbevooroordeelde wijze energie waar te nemen, en er valt heel veel te zien! Op deze reis is het van belang jezelf steeds opnieuw van een stevige ondergrond te voorzien. De cursus geeft je een goede basis om inzicht te krijgen in jouw intuïtieve vermogens.

Zondag 4 december  van 10-12 uur
(  8 januari, 5 februari en 5 maart)

€350,-

deelname aan losse chakra sessie is €55,-

breathwork sessie

Een breathwork sessie duurt ongeveer 75 minuten en word begeleid met klankschalen en aroma therapie. De sessie die wordt gegeven door Sander start met stretching oefeningen om zo het lichaam en alle kanalen goed open te zetten zodat de energie goed kan stromen. Na de sessie eindigen we met een meditatie, in ontspanning. Nieuwsgierig naar wat breathwork voor jou kan doen? In het algemeen merken mensen boost immuunsysteem, verbeterde nachtrust, scherpe en kalme geest en meer levens energie.. Voor meer informatie of opgeven, zie hieronder

zondag 4 december , 13:00 uur

€15,00

 

full moon, night, sky

volle maan yoga

In deze eenmalige yoga sessie zul je begeleid worden in de 'chandra namaskar', ook wel maan begroeting genoemd. Zoals de zonnegroet in de ochtend wordt gedaan als begin van de dag, geldt deze maangroet om in alle rust en dankbaarheid je maand af te sluiten. De avond zal beginnen met het trekken van een intentie kaart in een cirkel. Hierna krijgt iedereen de ruimte deze intentie te versterken in een meditatie en later in de rustige yogaflow die zal worden afgestemd op ieders adem.

 Donderdag 8 dec 20:45 – 21.45 uur

€15,-

familie opstelling

Tijdens de opstelling start je een persoonlijke reis en krijg je een ruimtelijke uitbeelding van een systeem (een familie, team of organisatie) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Een opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn. Zo kun jij rollen en plekken in het familiesysteem herstellen in een rustige en veilige en vooral liefdevolle setting.
Je kunt meedoen als vraagsteller/representant(voor de ander).

 Zaterdag 17 dec 9:00 – 14.00 uur (volgende datum zaterdag 14 januari 2023)

€85,- vraagsteller / €15,- representant

Ceremonie Agua di Florida

Agua di Florida komt uit Peru en wordt veel gebruikt in sjamanisme voor rituelen en ceremonies als symbool voor zuivering, bescherming, heling en geluk. In de workshop gaan we Agua di Florida bereiden volgens het traditionele recept met wat de natuur te bieden heeft aan bloemen en kruiden in een liefdevolle setting. Welkom voor een dag van verbondenheid met Moeder Aarde, Mooie Intenties en Sisterhood.

Zondag 18 december 9:30-16:30

€70,-

WhatsApp Image 2022-02-08 at 22.09.14(1)

Yin avond

Op onze yin & yang avonden laten we je met beide energien voelen om hier in balans mee verder te gaan. De Yin avond in december zal beginnen met een cacaoceremonie om het hart te openen en in de liefde en verzachting te gaan. Je wordt hierin begeleid met een visualisatie en in het verder voelen tijdens een Yin Yoga sessie. De Yin avond draait om in zachtheid naar jezelf kijken en zo ook 2022 op deze manier te kunnen bedanken en afsluiten. Voor de Yang avond (13 januari) zie meer hieronder.

Vrijdag 23 december 19:00-22:00

€45,- (yin & yang avonden samen voor een kortingsprijs van €75,-)

tealights, prayer, tea candles

Verbindingsavond

Op deze avond is iedereen welkom! We blikken terug op het voorbije jaar en kijken naar de toekomst.
Bovenal vieren we het Hier en Nu met elkaar. Verbinden en uitwisselen is het thema van deze avond, met oefeningen, meditatie, het spelen van djembee (ervaring niet nodig) en muziek.
In de pauze heerlijke kruidenthee met iets lekkers.

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
woensdag 28 december   20:00-21:30

€25,-

hart

Hartmeditatie

Deze prachtige meditatie is speciaal om ons hart te reinigen en te openen. Hij is geïnspireerd op sufi-meditaties; met eenvoudige herhalende bewegingen. We voeren deze meditatie uit op de prachtige muziek van Karunesh. Vooraf drinken we een kopje cacao om de werking op het hart te versterken.

31 december 10:00-11:15

€15,-

rainstick

workshop rainsticks beschilderen

De rainstick is een prachtig aards instrument dat je kunt gebruiken voor ontspanning, dans en meer. Het is een regenmaker en brengt vruchtbaarheid, zoals het geluid van de regen en het water dat doet in de natuur. We beschilderen de stok met onze eigen symbolen en kleuren tijdens deze 4-urig durende workshop. Je krijgt de vrijheid om op zoek te gaan naar symbolen voor de vraag, waar wil jij vruchtbaarheid aan geven?

7 januari 13:00-17:00

€45,-

WhatsApp Image 2022-02-08 at 22.09.14

yang avond

Op onze yin & yang avonden laten we je met beide energien voelen om hier in balans mee verder te gaan. De Yang avond in januari zal beginnen met een meditatie in beweging om te gaan voelen hoe het met jou is en om voor een intentie te gaan die jou kracht geeft in het nieuwe jaar. Deze intentie zal worden versterkt met de mantra's en affirmatie die zullen worden gebruikt op de avond. Je wordt uitgenodigd om nog meer in jouw Yang gevoel te gaan staan door een flow yoga sessie die draait om de balans van Yin & Yang en het staan in jouw power om zo het nieuwe jaar 2023 in te gaan. Voor de Yin avond (23 december) zie meer hierboven.

Vrijdag 13 januari 19:00-22:00

€45,- (yin & yang avonden samen voor een kortingsprijs van €75,-)

trees, field, trail

Workshop Inner Child

Heb jij ook het gevoel dat je, mede door je opvoeding, niet dicht genoeg bij jezelf kunt blijven staan. Dat nog steeds allerlei invloeden van buitenaf bepalen hoe je je voelt. Tijdens deze workshop Inner Child gaan we kijken en werken aan je Inner Child patronen (met de NEI methode van dr. Roy Martina). Je krijgt oefeningen mee naar huis, zodat je bepaalde blokkades kunt gaan integreren.

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
woensdag 25 januari 2023; 20.00 – 21.30

€35,00

field, morning, sunrise

introductie Reis door de aura en de chakra's

Op deze zondagochtend vindt een introductie workshop plaats om kennis te maken met het thema Reis door de aura en de chakra's.

Daarna komt er een vervolg van deze sessie, namenlijk een zevendelige cursus, waarin je verder wordt uitgenodigd je intuitie te ontwikkelen. Tijdens deze cursus leer je dichterbij jezelf te staan en zo ook met hooggevoeligheid om te gaan. Deze wordt gegeven door Marijke Smulders van de Reizende Reader.

Zondag 22 januari   van 10-12 uur,

voor thee en wat lekkers wordt gezorgd
€ 45,00 

incense, smoke, love

workshop emotioneel evenwicht

Deze methode van dr. Roy Martina werkt in op onbewuste blokkades en emoties. Emotioneel Evenwicht (EE) is gebaseerd op de chinese geneeskunde (meridiaanbanen). Door hieraan te werken merkt u op korte termijn een betere doorstroming van energie, minder stress, rustiger gevoel en beter slapen. Tijdens de workshop krijgt u meer informatie over de methode en het is een combinatie van theorie en praktijkoefeningen. U krijgt materiaal mee naar huis , zodat u er ook thuis mee aan de slag kunt gaan! De workshop wordt in een kleine groep gegeven en er is een korte pauze met thee en iets lekkers !

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
vrijdag 24 februari 2023;  20:00-21:30

€35,-

Workshop Massage & bewuste aanraking

In twee en een half uur leer je de beginselen van een holistische massage. Allereerst gaat dit over bewuste aanraking en aandacht in je handen. Daarna zul je leren over een paar basis strijkingen op de benen en rug van de partner/vriend/familielid die je meeneemt. Geniet samen in intieme sfeer tijdens deze workshop die zo'n 2 en een half uur duurt en gegeven wordt door Sophie.

explore

ontdek, beleef, leer.