workshops en events

Hier vind je de agenda van het Zenhuys met alle opkomende workshops en evenementen. Maak kennis met een mooie techniek om meer rust te vinden in je leven, je yoga te verbeteren of kennis te verdiepen tijdens onze workshops. Of geef je op voor een evenement en geniet van een avond klank, of een middag creatief zijn met gezonde drankjes en fijne  gesprekken met gelijkgestemden

Klik op de knop of neem contact op om je in te schrijven.

lezing darmflora en een gelukkige jij

Ontdek de ongekende invloed van je darmmicrobioom ‘darmflora’ op je gezondheid.. in deze lezing neemt darmtherapeute Tinneke Matterne je mee op een reis door belangrijke informatie over dit ‘nieuwe orgaan’. Je zult leren over de effecten van voeding, beweging en stress, het probleem met medicatie zoals maagzuurremmers en antibiotica. Ook zal er worden verteld bij welke ziekten een oorzakelijk verband reeds is aangetoond, en welke onderzoeken jou kunnen helpen in de praktijk door het gericht inzetten van pre-en probiotica, de spectaculaire resultaten. Nieuwsgierig hoe je je vertering en je darmflora kunt ondersteunen?

12 mei 19:00

€12,50 (inclusief probiotisch drankje)

trees, field, trail

workshop mindfulness/ACT

Tijdens deze twee-uur-durende workshop neemt Nicole Weemaes van In2life Training & Coaching jou mee in de wereld van Mindfulness & ACT. Je krijgt uitleg over wat het is en wat het verschil is tussen beiden. Ook kom je te weten wat deze voor jou kunnen betekenen en we doen samen een aantal oefeningen uit de Mindfulness & ACT training.

15 mei 11:00-13:00 

€25,- (inclusief meditatie voor thuis)

tea time, reading, poetry

Familie Opstelling

Tijdens een familie opstelling start je een persoonlijke reis en krijg je een ruimtelijke uitbeelding van de familie waar je deel van uit maakt. Zo kun je inzichten winnen over hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn en van daaruit bewust kiezen welke rol je wilt gaat innemen. De workshop wordt gegeven door Katrien Messens.

 28 mei 15:30

4

breathwork sessie

Een breathwork sessie duurt ongeveer 75 minuten en word begeleid met klankschalen en aroma therapie. De sessie die wordt gegeven door Sander start met stretching oefeningen om zo het lichaam en alle kanalen goed open te zetten zodat de energie goed kan stromen. Na de sessie eindigen we met een meditatie, in ontspanning. Nieuwsgierig naar wat breathwork voor jou kan doen? In het algemeen merken mensen boost immuunsysteem, verbeterde nachtrust, scherpe en kalme geest en meer levens energie.. Voor meer informatie of opgeven, zie hieronder

8 juni 10:00

€15,-

zingen met je ziel

Op deze middag hebben we aandacht voor wat je zingt en niet hoe je zingt. Zingen maar ook alleen luisteren kan naar mooie liedjes die onze ziel spiegelen en ons laten voelen en verbinden. Karin de Kock heeft hier zielsnummers voor uitgekozen en zal het zingen begeleiden. We zullen een kring maken zodat ieder z'n eigen ruimte heeft, er is erna gelegenheid voor een gesprek met drankje.

€10,-

12 juni 16:00-18:00

incense, smoke, love

workshop emotioneel evenwicht

Deze methode van dr. Roy Martina werkt in op onbewuste blokkades en emoties. Emotioneel Evenwicht (EE) is gebaseerd op de chinese geneeskunde (meridiaanbanen). Door hieraan te werken merkt u op korte termijn een betere doorstroming van energie, minder stress, rustiger gevoel en beter slapen. Tijdens de workshop krijgt u meer informatie over de methode en wordt er gewerkt met oefeningen, zodat u er ook thuis mee aan de slag kunt gaan!

 31 mei 20:00-21:30

€30,- 

Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling 

Zenhuys bestaat 1 jaar

In het weekend van 25 en 26 juni vieren we dat het Zenhuys 1 jaar bestaat! Kom je ook langs voor gratis workshops , mooie Zen producten , een drankje en een praatje?

Workshop Massage & bewuste aanraking

In twee en een half uur leer je de beginselen van een holistische massage. Allereerst gaat dit over bewuste aanraking en aandacht in je handen. Daarna zul je leren over een paar basis strijkingen op de benen en rug van de partner/vriend/familielid die je meeneemt. Geniet samen in intieme sfeer tijdens deze workshop die zo'n 2 en een half uur duurt en gegeven wordt door Sophie.

datum in juni

€45,- p.p.

Gegeven door Sophie van dame la mano

Long-COVID pakket

Last van long-COVID? Dit kan langdurige vermoeidheid, pijn en lusteloosheid betekenen. Hiervoor wordt een aangepast yogales gegeven en een meditatie gericht op jouw klachten, en een verbeterde omgang ervan. Deze sessies zullen na elkaar op rustig tempo plaatsvinden op 14 juli. De massage die ook in dit pakket zit, zal worden afgestemd op jou en focussen op een verdiepte ademhaling, de afspraak hiervoor kan apart worden gemaakt. Daarbij ontvang je opgenomen meditaties om thuis mee te oefenen en een verrassing product dat zal helpen met je herstel en self-care thuis.

€99,-

De datum wordt bij genoeg aanmeldingen bepaald

explore

ontdek, beleef, leer.