workshops en events

Hier vind je de agenda van het Zenhuys met alle opkomende workshops en evenementen. Maak kennis met een mooie techniek om meer rust te vinden in je leven, je yoga te verbeteren of kennis te verdiepen tijdens onze workshops. Of geef je op voor een evenement en geniet van een avond klank, of een middag creatief zijn met gezonde drankjes en fijne  gesprekken met gelijkgestemden

Klik op de knop of neem contact op om je in te schrijven.

Mindful dansen

Ervaar rust en ontspanning in deze drukke tijd door fysiek actief te zijn op mooie muziek met liefdevolle bewegingen, zonder belasting of pijn. Het doel is om je lichaam te bewegen en toch rust, plezier en vrede ervaren. Ook wordt je hart er blij van en je hartsenergie straal je uit naar je mededansers. Dit op mindvolle manier doen betekent in beweging waarbij je volle aandacht gefocust blijft op het hier en nu. Doe jij mee?

23 augustus 19:30
€12,50

Vrouwencirkel

Tijdens deze bijeenkomst van maximaal 10 vrouwen gaan we aan de slag met meditatie, het zingen van mantra's, verbindende oefeningen en het in vertrouwen en met respect delen en helen met elkaar. Tussentijds is er een korte pauze met kruidenthee en iets lekkers.

Gegeven door Sandra van Damme, 30 augustus 20:00-21:30

ook op 22 september

€20,- 

4

breathwork sessie

Een breathwork sessie duurt ongeveer 75 minuten en word begeleid met klankschalen en aroma therapie. De sessie die wordt gegeven door Sander start met stretching oefeningen om zo het lichaam en alle kanalen goed open te zetten zodat de energie goed kan stromen. Na de sessie eindigen we met een meditatie, in ontspanning. Nieuwsgierig naar wat breathwork voor jou kan doen? In het algemeen merken mensen boost immuunsysteem, verbeterde nachtrust, scherpe en kalme geest en meer levens energie.. Voor meer informatie of opgeven, zie hieronder

4 september 11:00

€15,-

incense, smoke, love

workshop emotioneel evenwicht

Deze methode van dr. Roy Martina werkt in op onbewuste blokkades en emoties. Emotioneel Evenwicht (EE) is gebaseerd op de chinese geneeskunde (meridiaanbanen). Door hieraan te werken merkt u op korte termijn een betere doorstroming van energie, minder stress, rustiger gevoel en beter slapen. Tijdens de workshop krijgt u meer informatie over de methode en het is een combinatie van theorie en praktijkoefeningen. U krijgt materiaal mee naar huis , zodat u er ook thuis mee aan de slag kunt gaan! De workshop wordt in een kleine groep gegeven en er is een korte pauze met thee en iets lekkers !

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
6 september 20:00-21:30

€30,-  

mountain, austria, morning

Reis door de aura en de chakra's (7 delen)

We zullen ons gedurende de reis naar binnen richten met onze aandacht om de 7 chakra's te bezoeken. Zo leer je op neutrale en onbevooroordeelde wijze energie waar te nemen, en er valt heel veel te zien! Op deze reis is het van belang jezelf steeds opnieuw van een stevige ondergrond te voorzien. De cursus geeft je een goede basis om inzicht te krijgen in jouw intuïtieve vermogens.

Zondag 11 september van 10-12
(& 9 oktober, 6 november. 4 december, 8 januari, 5 februari en 5 maart)

€350,-

deelname aan losse chakra sessie is €55,-

familie opstelling

Tijdens de opstelling start je een persoonlijke reis en krijg je een ruimtelijke uitbeelding van een systeem (een familie, team of organisatie) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Een opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn. Zo kun jij rollen en plekken in het familiesysteem herstellen in een rustige en veilige en vooral liefdevolle setting.
Je kunt meedoen als vraagsteller/representant(voor de ander).

Vrijdag 23 september 18:30-22:00 (volgende datum is 11 november)

€85,- vraagsteller / €15,- representant

Mantra zingen

Op deze middag gaan we verbinden via mantra's, het zingen van mooie eeuwenoude zinnen en teksten met ontspannende, helende en spirituele betekenis. Daarnaast zullen we een kaart trekken die jou kan inspireren in de loop van je pad en drinken we een theetje in verbinding met jezelf en elkaar.

25 september 14:00

€10,- p.p.

Zen info & producten markt

Op deze zondag voor het begin van de herfst opent Het Zenhuys voor iedereen. In de ochtend kun je langskomen om ontvangen te worden door coaches, yogadocenten en anderen die zowel Mindfulness, familie opstellingen, ontspanningsessies en meer aanbieden in het najaar. Hier kun je meer over te weten komen en je eventueel al persoonlijk inschrijven (soms met een korting). Ook zullen er verschillende Zen producten verkocht worden, zoals magische edelstenen, mooie plantjes en yogamattassen. Voel je vrij om langs te lopen voor dit aanbod of voor een theetje.

2 oktober 11:00-17:00

Vrije inloop

Workshop Massage & bewuste aanraking

In twee en een half uur leer je de beginselen van een holistische massage. Allereerst gaat dit over bewuste aanraking en aandacht in je handen. Daarna zul je leren over een paar basis strijkingen op de benen en rug van de partner/vriend/familielid die je meeneemt. Geniet samen in intieme sfeer tijdens deze workshop die zo'n 2 en een half uur duurt en gegeven wordt door Sophie.

datum in samenspraak met deelnemers

€45,- p.p.

buddha, statue, buddhism

learn2meditate

Leren mediteren, je beoefening weer oppakken of verdiepen? Dit doe je in de cursus learn2meditate. In 4 sessies ga je aan de slag met verschillende soorten begeleide meditaties en krijg je er ook 4 mee naar huis om mee te oefenen.

Vanaf woensdag 5 oktober 19:00-21:30

Ceremonie Agua di Florida

Agua di Florida komt uit Peru en wordt veel gebruikt in sjamanisme voor rituelen en ceremonies als symbool voor zuivering, bescherming, heling en geluk. In de workshop gaan we Agua di Florida bereiden volgens het traditionele recept met wat de natuur te bieden heeft aan bloemen en kruiden in een liefdevolle setting. Welkom voor een dag van verbondenheid met Moeder Aarde, Mooie Intenties en Sisterhood.

Zondag 16 oktober 9:30-16:30

€70,-

field, morning, sunrise

ACT workshop

In deze 2 uur durende workshop maak je kennis met Mindfulness & ACT. Wat betekenen ze allebei en wat is het verschil, maar vooral wat kan het voor je betekenen. Na de workshop is er een mogelijkheid om je in te schrijven voor de volledige Mindfulness of ACT cursus met korting.

23 oktober 11:00-13:00

€25,-

Long-COVID pakket

Last van long-COVID? Dit kan langdurige vermoeidheid, pijn en lusteloosheid betekenen. Hiervoor wordt een aangepast yogales gegeven en een meditatie gericht op jouw klachten, en een verbeterde omgang ervan. Deze sessies zullen na elkaar op rustig tempo plaatsvinden op 14 juli. De massage die ook in dit pakket zit, zal worden afgestemd op jou en focussen op een verdiepte ademhaling, de afspraak hiervoor kan apart worden gemaakt. Daarbij ontvang je opgenomen meditaties om thuis mee te oefenen en een verrassing product dat zal helpen met je herstel en self-care thuis.

€99,-

De datum wordt bij genoeg aanmeldingen bepaald

explore

ontdek, beleef, leer.