workshops en events

Hier vind je de agenda van het Zenhuys met alle opkomende workshops en evenementen. Maak kennis met een mooie techniek om meer rust te vinden in je leven, je yoga te verbeteren of kennis te verdiepen tijdens onze workshops. Of geef je op voor een evenement en geniet van een avond klank, of een middag creatief zijn met gezonde drankjes en fijne  gesprekken met gelijkgestemden.

Klik op de knop of neem contact op om je in te schrijven.

familie opstelling

Tijdens de opstelling start je een persoonlijke reis en krijg je een ruimtelijke uitbeelding van een systeem (een familie, team of organisatie) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Een opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn. Zo kun jij rollen en plekken in het familiesysteem herstellen in een rustige en veilige en vooral liefdevolle setting.
Je kunt meedoen als vraagsteller/representant(voor de ander).

Gegeven door Katrien Messens van NLP Therapeut/Systemisch werk 

vrijdag 31 maart van 19.00 – 22.00 uur 

(volgende zaterdag 29 april 10.00 – 13.00 )

€ 90,- vraagsteller / € 15,- representant

stembevrijding

workshop stembevrijding

Heb je het verlangen om je stem krachtiger kunnen gebruiken en je makkelijker te durven uitspreken? Deze workshop is ideaal om te proeven van stembevrijding en wat het voor jou kan betekenen. We gaan door middel van verschillende oefeningen op ontdekking naar ons eigen stemgeluid. Hoe klinkt mijn stem eigenlijk én durf ik ze wel laten horen.

6 april 15:00-17:30
€39,-

21

klank sessie

Deze klanksessie vindt plaats in het teken van de Keltische Godin Brigid, om de eerste golf van de lente te verwelkomen. Met zachte, aardende geluiden en yogaposes, houden we met intentie een ritueel in meditatie & stilte. We raden aan een matje, dekentje en eventueel kussen mee te nemen om jezelfkoesterend warm te houden.

 Gegeven door Brigitte van HearttoHeart SoultoSoul
Vrijdag 7 april   ;  19:30-21:00 ; volgende sessie op vrijdag 16 juni

VOLGEBOEKT

yoga vinyasa les

In deze les ligt de focus op ademhaling in combinatie met asana's (yogahoudingen) De bewegingen kunnen door iedereen beoefend worden. Naast de bewustwording van je ademhaling trainen we je balans, kracht en mobiliteit. Elke les starten we met bewustwording die gevolgd wordt met een warming up. Het grootste deel van de les is een flow van verschillende bewegingen in combinatie met de juiste ademhaling en we sluiten weer af met een heerlijke meditatie.

 Met Elodie van Elo Flow
Zaterdag 8 april  ;  10:00 – 11:00

€15,-

breathwork sessie

Een breathwork sessie duurt ongeveer 75 minuten en word begeleid met klankschalen en aroma therapie. De sessie die wordt gegeven door Sander start met stretching oefeningen om zo het lichaam en alle kanalen goed open te zetten zodat de energie goed kan stromen. Na de sessie eindigen we met een meditatie, in ontspanning.

Zondag 9 april   11.00-12:15

€15,00

Het Zenhuys foto5

Lunch BREAK

Zit jij een hele dag achter je bureau? Deze lunch break is een echte break, om te stretchen, te ontspannen en te genieten van een gezonde thee en snack. Door een ademhalingsoefening, beweging met de massageroller en bal zal je lichaam én geest weer soepeler aanvoelen voor een bewuster vervolg van jouw dag.

 Gegeven door Sophie
woensdag 12 april  ;  12:15-13:00 

€  15,00

 

4330E15B-4390-4F68-81E8-C359F7BC244F

Info avond kindermindfulness

Deze avond is voor ouders van kinderen van 8 - 12 jaar, je krijgt informatie over deze training voor kinderen ( ook wel de kikkertraining genoemd) en wat deze kan betekenen voor jouw kind.

 Gegeven door Nicole Weemaes  van In2Life training en coaching
Woensdag 12 april   ;  19:00-20.30 

€  10,00, 

WhatsApp Image 2022-11-01 at 1.07.25 PM

Zen Retreat proefsessie

Denk jij erover na om in jezelf te investeren met een heerlijke tijd in de zon met yogalessen en meer tijdens het Zenhuys retreat op Mallorca?
Tijdens deze sessie proef je al van de zachte yoga flow of meditatie en krijg je meer info over de reis...

 Gegeven door Sophie
vrijdag 14 april  ;  17.30 – 18.30 

GRATIS

yoga nidra & sault launch

Yoga nidra betekent letterlijk slaap van de yogi. Tijdens de sessie begeleidt Sophie door de verschillende fases van de oefening heen zodat je diepe bewuste ontspanning kunt ervaren. Tegelijkertijd geniet je van de heerlijke lavendelgeur van de Sault spray. Op deze avond wordt de bodyspray voor slaap van Sault geintroduceerd en ontvang jij een unieke korting.

 Met Sophie & Jolien
vrijdag 14 april  ;  20.30 – 21.15

€10,-

workshop rouw & verlies

Tijdens deze workshop gaan we in op de verschillende stadia die je gedurende een rouwproces doorloopt. Ook komt aan bod dat het voor iedereen een individuele ervaring is en kunnen die ervaringen met elkaar gedeeld en uitgewisseld worden. Een rouw/verlies ervaring kun je ook hebben na een scheiding, verhuizing of verlies van baan. Ontvang de warmte deze avond en koester je in begrip, empathie en herkenning.

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
18 april 15:00-16:30

€35,00 (met 5,- korting in combinatie met workshop verbindende communicatie)

intro avond Systemisch werk, NLP en ademwerk

Tijdens deze intro avond maak je kennis met Systemische oefeningen, NLP technieken en Ademwerk om bewust te worden van jouw systemen en patronen. Dit is een introductie op de 3-daagse 3-daagse verdiepende therapeutische workshop (31 mei, 14 juni en 28 juni, van 19u-22u). Mocht je hier aan deelnemen en je denkt "dit smaakt naar meer", worden de kosten van deze avond in mindering gebracht op de totale prijs van deze 3-daagse workshop.

Woensdag 19 april    19.00-22:00

€10,00

Advanced breathwork sessie

Een breathwork sessie duurt ongeveer 75 minuten en word begeleid met klankschalen en aroma therapie. De sessie die wordt gegeven door Sander start met stretching oefeningen om zo het lichaam en alle kanalen goed open te zetten zodat de energie goed kan stromen. Na de sessie eindigen we met een meditatie, in ontspanning.
De advanced sessie zal met andere technieken en meer adem herhaling gegeven worden om nog dieper te kunnen gaan en jezelf verder te kunnen ontwikkelen in breathwork

Zondag 23 april    11.00-12:15

€15,00

dance, barefoot, girl

OSHO KUNDALINI MEDITATIE

De Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie. De meditatie bestaat uit 4 stages die er eerst voor zorgen dat blokkades vrijkomen en transformeren in levensenergie en vervolgens dat je tot verstilling komt. Uit je hoofd, in je lichaam. De meditatie is bedoeld om aan het einde van de dag alle onrust en spanning lekker van je af te schudden en te dansen. Dit gebeurt vanuit een observerende rol, zonder enige judgement. Een mooie afsluiter van de week!

 Gegeven door Leslie

23 april 16:30-17:45
€10,00 (introductie prijs)

yoga

Info avond mindfulness

Wil jij ook graag Mindful leren zijn? Met meer aandacht jouw leven leven?
Maak kennis op deze avond met Mindfulness en wat dit voor jou kan betekenen.

 Gegeven door Nicole Weemaes van In2Life training & coaching

Woensdag 26 april  19. 00 

€15,00  ( als je inschrijft voor de cursus wordt dit bedrag in mindering gebracht)

incense, smoke, love

workshop emotioneel evenwicht

Deze methode van dr. Roy Martina werkt in op onbewuste blokkades en emoties. Emotioneel Evenwicht (EE) is gebaseerd op de chinese geneeskunde (meridiaanbanen). Door hieraan te werken merkt u op korte termijn een betere doorstroming van energie, minder stress, rustiger gevoel en beter slapen. Tijdens de workshop krijgt u meer informatie over de methode en het is een combinatie van theorie en praktijkoefeningen. U krijgt materiaal mee naar huis , zodat u er ook thuis mee aan de slag kunt gaan! De workshop wordt in een kleine groep gegeven en er is een korte pauze met thee en iets lekkers !

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
woensdag 3 mei 20:00-21:30

€35,- (in combinatie met inner child 5,- korting)

trees, field, trail

Workshop Inner Child

Heb jij ook het gevoel dat je, mede door je opvoeding, niet dicht genoeg bij jezelf kunt blijven staan. Dat nog steeds allerlei invloeden van buitenaf bepalen hoe je je voelt. Tijdens deze workshop Inner Child gaan we kijken en werken aan je Inner Child patronen (met de NEI methode van dr. Roy Martina). Je krijgt oefeningen mee naar huis, zodat je bepaalde blokkades kunt gaan integreren.

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling

donderdag 25 mei 20:00-21:30

€35,00 ( (in combinatie met emotioneel evenwicht 5,- korting)

Meditatie Rust & Stilte

Groepsmeditatie van de maand. Informatie volgt.

Zondag 28 mei 11:00-12:00

€15,00

Workshop verbindende communicatie

Wil jij meer in verbinding staan met jezelf en anderen en je binnen jouw authenticitieit beter kunnen uitdrukken? Tijdens deze workshop krijg je hierover informatie aangereikt en wordt er uitleg gegeven over het actie-reactie patroon binnen onze communicatie. Dit is gebaseerd op de Geweldloze Communicatie van onder meer de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. We oefenen met elkaar zodat het communiceren in de praktijk makkelijker en bewuster zal verlopen.

 Gegeven door Sandra van Damme van Van Damme Coaching & Counselling
Nieuwe datum volgt

€35,00 (met 5,- korting in combinatie met workshop rouw & verlies)

3-daagse verdiepende therapeutische workshop

Deze workshop is een uitnodiging om naar jezelf te (leren) kijken en jezelf te (leren) voelen. Vaak zijn we onderweg vergeten dat ons hoofd en lichaam samenwerken, terwijl jouw lichaam een grote informatiebron is om te weten wat goed is voor jou of juist niet. Daarnaast hebben allemaal onze patronen en overtuigingen ontwikkeld gedurende ons leven. Gedurende deze workshop zullen we aan de slag gaan door middel van zowel Systemische oefeningen, NLP technieken en Ademwerk. Zodat je een compleet plaatje krijgt van "Hoe zit het nu met MIJN grenzen?" en hoe kun je hier mee aan de slag.

 Gegeven door Katrien Messens en Geesje Maas

woensdag 31 mei, 14 juni en 28 juni 19:00-22:00

145€

mountain, austria, morning

Reis door de aura en de chakra's (7 delen)

We zullen ons gedurende de reis naar binnen richten met onze aandacht om de 7 chakra's te bezoeken. Zo leer je op neutrale en onbevooroordeelde wijze energie waar te nemen, en er valt heel veel te zien! Op deze reis is het van belang jezelf steeds opnieuw van een stevige ondergrond te voorzien. De cursus geeft je een goede basis om inzicht te krijgen in jouw intuïtieve vermogens.

Datum volgt

Workshop Massage & bewuste aanraking

In twee en een half uur leer je de beginselen van een holistische massage. Allereerst gaat dit over bewuste aanraking en aandacht in je handen. Daarna zul je leren over een paar basis strijkingen op de benen en rug van de partner/vriend/familielid die je meeneemt. Geniet samen in intieme sfeer tijdens deze workshop die zo'n 2 en een half uur duurt en gegeven wordt door Sophie.

explore

ontdek, beleef, leer.