yoga

Yoga kan vanalles betekenen, meer kracht, flexibiliteit, stabiliteit, ontspanning of juist verdieping. Maak kennis met de verschillende typen yoga  in passende sfeer in het Zenhuys. De lessen worden in kleine groepen (max 12) gegeven en ook privé lessen (1-3 personen) zijn mogelijk.

Voor de groepslessen vragen we je vooraf te reserveren via het contactformulier, dit kan door te boeken bij de docenten. Ook geldt om al zoveel mogelijk in je Yoga-outfit te komen en ook een eigen matje mee te nemen, zo houden we het een schone, fijne en veilige ruimte.

HIERONDER VIND JE INFO OVER DE VASTE LESSEN:

hearttoheartsoultosoul

In mijn lessen wil ik meer bewustzijn creëeren, waardoor er een ruimte ontstaat waar innerlijke groei mogelijk is. De Breath of Yoga bestaat uit rustige asana’s in een flow met de focus op jouw ademhaling. Deze combinatie is gericht op het terug verbinden met jezelf. Dit doe ik door mensen bewust te laten worden van hun ademhaling en die te optimaliseren, om een stuk energieker, meer ontspannen en meer in contact met jezelf in het leven te staan.

maandagavonden 19:00-20:15

Greet Coach

Via liefdevolle aandacht kom je bij je ichaam. Daarom begeleid ik je in deze les in zachte en trage yoga houdingen. De vorm van yin yoga creëert meer ruimte op fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel vlak. We willen in vele poses een diepe weerstand opwekken, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden.

 

 Daarnaast maken de houdingen het bindweefsel elastischer, gezonder en versterken we de organen via de meridianlijnen.

DONDERDAGAVONDen 19:00-20:15

Sophie van dame la mano

Via ademhaling, meditatie, zachte muziek en een asana flow begeleidt Sophie je  aandacht in het creeren van aandacht voor jezelf. De les is om te ontspannen, in te checken bij jezelf hoe het gaat op fysiek, emotioneel en mentaal vlak en hier helemaal mee te zijn. Zoals in traditionele yoga, worden verschillende technieken gebruikt om te komen tot verbinding met jezelf. Tijdens de flow worden er verschillende yoga houdingen aangenomen die goed zijn als stretch, voor de balans en power. Hierna volgt een extra diepe ontspanning.

 

HAMSA YOga

Een heerlijk rustige vorm van yoga gericht op het bindweefsel, pezen en gewrichten.
De houdingen tijdens deze les zijn vaak zittend of liggend en worden wat langer aangehouden, 3 tot 5 minuten. Dat lijkt lang, maar je word door deze houdingen heen begeleid, waardoor je met al je
aandacht weer bij je lichaam komt.
 
De les is elke week anders, afgestemd op het seizoen, meridianen, of op verzoek van
de groep een thema. Elke les heeft ook wat ademwerk en yoga nidra als variatie.
dinsdagavonden 19:00-20:15

 

 

 

yoga with sophia

De lessen bevatten een afwisseling van vinyasa yoga, een dynamische vorm van yoga waarbij de ademhaling de houdingen begeleidt, hatha yoga, een vorm van yoga waarbij dynamische en stille houdingen afgewisseld worden en er aandacht wordt besteed aan de uitvoering van de houdingen, en yin yoga, een rustige vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op het ontspannen en uitrekken van het bindweefsel door houdingen langer vast te houden.

Ook komen ademoefeningen en meditatie aan bod in de lessen. Dankzij Sophia haar begeleiding kom je rustig in de flow waardoor je je bewust kunt worden van je lichaam, je geest en je ademhaling.

zaterdagochtenden
8:30-9:30

 

 

 

get to know yourself